![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
hmm. Tak trochę OT, ale temat mnie zainteresował.
Co oznacza bycie patriotą w dzisiejszych czasach? Czy używanie poprawnego języka polskiego? A może płacenie podatków? Moze coś prostrzego - szanowanie rządu i władzy? A może wystarczy odsiedzieć swoje w wojsku? Może też chodzić o ogolenie głowy i bicie obcych. hmm... A może wystarczy stać na baczność jak Edyta spiewa hymn? brr. No więc kto jest patriotą? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 554 Pomógł: 0 Dołączył: 4.04.2002 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Musze powiedziec ze rozumie niechec Jabola, jesli o mnie chodzi to tez uznaje TYLKO spoecznosci lokalne. Nie mowie o tym za co kochac albo mimo czego kochac swoj kraj poniewaz pojecie kraj jest pojeciem bardziej geograficznym. Chyba w tym momecie mowimy o panstwie. Jesli chodzi o panstwo to nienawidze go za jego "molochowatosc". Jest tak duze ze w zyciu nie poznam kandydata na prezydenta, wiec jak moge ocenic jakim jest czlowiekiem. Nie wspominajac juz ze jakis palant stwierdzil ze nie mozna pic alkoholu na swiezym powietrzu i juz goni za mna jakis niebieski tepak i za lyk zimnego piwa w upalny dzien wypisuje mi mandacik 50 zl. Jeszcze wtedy moglem sobie pozwolic aby zaplacic ale obecnie by bylo ciezko. Denerwuje mnie to ze wzedzie sie licza pieniadze i plecy. Denerwuje mnie to ze polityka idzie w parze z pieniedzmi. Denerwoje mnie to ze moja matka oddaje masakryczne pieniadze na sluzbe zdrowia a kiedy potrzebowalem pomocy lekarza wyprosil mnie z gabinetu i kazal sie zarejestrowac na za miesiac bo "Mam wyczerpane limity". Kraj/kraine moze i lubie, zwlaszcza gory, ale panstwa nieznosze poniewaz jest to jeden wielki system a ja jestem jego przymusowym czlonkiem.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 01:39 |