![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 3.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Nie jestem pewien jak nazwać mój problem, proszę o pomoc i wyrozumiałość. Już od dłuższego czasu korzystam z xampp-a i próbuje dziergać proste rzeczy w php. Niedawno zrobiłem reinstalkę całego systemu. Zainstalowałem wszystko co potrzebne do pisania i pojawił się problem którego nie mogę obejść. Po instalacji xamppa przy próbie odpalenia czegokolwiek z kodem php pojawia się napis Something is wrong with the XAMPP installation :-(. Nie wiem jak obejść ten problem. Szukałem odpowiedzi na googlach, znalazłem jedną prowadzącą do waszego forum LINK. Niestety nic nie pomaga. Jeśli trzeba dokonać zmian w plikach .conf itp to jakie? Dużo odpowiedzi jakie znalazłem było napisanych dość chaotycznie. PS. W trakcie pisania posta zainstalowałem krasnala 2.7. Tu również nie mogę uzyskać najprostszego HELLO WORLD! Pozdrawiam Ten post edytował madd 4.05.2010, 10:04:18 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 141 Pomógł: 24 Dołączył: 21.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
madd to jest normalne że cie przenosi do katalogu xampp po wpisaniu http://localhost. W katalogu c:/xampp/htdocs/ plik index.php jest za to odpowiedzialny, najlepiej go usuń do niczego on nie jest potrzebny, jest tam jeszcze plik index.html odpowiedzialny za wyświetlenie ci napisu It works! też go usuń, zostanie ci sam katalog xampp. Traz po wpisaniu http://localhost będziesz widział tylko katalog xampp. Polecam jeszcze w XAMPP Control Panel Application przy Apache i MySQL zaznaczyc sobie " Svc " spowoduje to że Apache jak i MySQL będzie ci się uruchamiał wraz z systemem Windows. A kolejną rzeczą dlaczego mogło ci nie działać jest port 80 wykorzystywany przez Skype, Jeżeli używasz tego komunikatora to wejdz w Narzędzia-> Opcje-> Zaawansowane-> Połączenie-> i tutaj oddznacz " Użyj portów 80 oraz 443 jako alternatywnych dla połączeń przychodzących". Pozdrawiam
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 28.09.2025 - 14:54 |