Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [JavaScript][inne][PHP]Brak dostępu do kodu źródłowego., Jak nie pozwolić na zaglądanie w kod.
blojayble

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam.

Generalnie sprawa polega na tym iż np. mam stronę na którym używam swojego skryptu w js. Ten skrypt ma dla mnie jakąś wartość i nie chcę aby ktoś wszedł w kod źródłowy i go sobie podpatrzał. Co prawda można zablokować działanie Prawego Przycisku Myszy, ale nie oszukujmy się - to da się ominąć.

Moje założenie było by takie:

do mojej strony internetowej podłączam swój skrypt. Nie jest go widać od razu, ale w kodzie jest ścieżka do tego pliku więc można bez problemu wejść i go skopiować. I tutaj całe działanie :

gdy załączę mój skrypt będzie on działał poprawnie, natomiast jeśli ktoś wejdzie w ten skrypt bezpośrednio przez ścieżkę w kodzie strony nie wyświetli mu się nic, albo zobaczy wiadomość: "Brak dostępu do treści". Czy coś w tym stylu.

Więc dało by radę zrobić takie coś w js, php, czy jakimś innym języku?
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Matimor

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Niestety kodu źródłowego nie da się zablokować, jest to kod jaki otrzymuje przeglądarka. Wiele razy było to poruszane. Tak samo jak skrypty JS czy kod CSS, tych rzeczy nie da się zablokować ponieważ przeglądarka nie otrzyma wtedy kodu strony.

Ten post edytował Matimor 3.05.2010, 11:12:54
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 7.10.2025 - 09:57