![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 26.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem czy dobrze zatytułowany jest wątek, ale postaram się tutaj wyjaśnić o co mi chodzi.
No więc tworze taką jakby mini grę, która polega na klikaniu przez innych w link użytkownika. Kiedy ktoś kliknie w ten link, pojawia się imie użytkownika, który wysłał link oraz formularz do własnej rejestracji. Później generowałby się każdemu nowemu link. Szukałem w google i nic z tego (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) ... No więc kombinując dalej zrobiłem formularz: a w pliku "new.php":
lecz wywala mi syntax error, gdzie mam błąd? No i oczywiście jak zrobić, żeby w tym pliku generowany był dla każdego link, a w pliku z formularzem zliczanie kliki w link użytkownika, który wysłał swój link. Chyba wiadomo o co chodzi, bo każdy chyba zetknął się z tego typu stroną... edit: problem formularza rozwiązany przez forumowiczów, dziękuję (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) . teraz jak zrobić, żeby np. pierwszy użytkownik miał link id 1, drugi 2, itd.? reszta j/w. Ten post edytował cestis 2.05.2010, 13:18:24 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 15.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
3 błędy
1. Warunek w funkcji warunkowej 2. $nick = ".$_POST['nick']" "; - po co tyle cudzysłowów ($nick = $_POST['nick']; ) 3. Twój nick to <strong>".$nick"</strong>. Miłej zabawy!" - kropka za zmienną i zakończenie echo (Twój nick to <strong>".$nick."</strong>. Miłej zabawy!";) Pozdrawiam Ten post edytował programista20 2.05.2010, 13:03:29 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
3 błędy 1. Warunek w funkcji warunkowej 2. $nick = ".$_POST['nick']" "; - po co tyle cudzysłowów ($nick = $_POST['nick']; ) 3. Twój nick to <strong>".$nick"</strong>. Miłej zabawy!" - kropka za zmienną i zakończenie echo (Twój nick to <strong>".$nick."</strong>. Miłej zabawy!";) Pozdrawiam Nie
Tylko jak już Dlaczego stosujesz cudzysłów a nie apostrof? ;] |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 15.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie
Tylko jak już Dlaczego stosujesz cudzysłów a nie apostrof? ;] Nie rozumiem pytania Nie wpisałem powyżej takiego warunku Pozdrawiam
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie rozumiem pytania Cudzysłów: " Apostrof: ' A czym się różnią? Sprawdź w manualu. Nie wpisałem powyżej takiego warunku Moje niedopatrzenie, spojrzałem na inny post. Przepraszam. |
|
|
![]()
|
|
Cudzysłów: " Apostrof: ' A czym się różnią? Sprawdź w manualu. Sorry bo zastanawiałem się o którą część kodu Ci chodzi Dlaczego wpisałem tam cudzysłów? Nie chciało mi się zmieniać większej ilości znaków Prawda jeśli nie ma tam zmiennych powinno używać się apostrofów Tak wyszło to nie mój kod |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 21:08 |