![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 188 Pomógł: 1 Dołączył: 4.07.2009 Skąd: ... Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam jeden mały problem. Otóż jak na poniższym obrazku można zauważyć że białe, ukośne tło kończy się w pewnym momencie. http://yfrog.com/9edogooj I teraz mam do Was pytanie. Czy da się zastosować powtórzenie tła (tło w PS mam do momentu gdy całe czerwone pole zostanie zapełnione) dla ukośnej lini?? Jeżeli nie to proszę o pomoc jak ten problem rozwiązać. Html projektu: Projekt |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 175 Pomógł: 17 Dołączył: 23.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Domyślam się o co ci chodzi, ale przy Twoim projekcie graficznym i charakterze strony raczej odbiegałbym od strony, która dopasowywuje się do szerokości okna przeglądarki. Takie coś co ty chcesz zrealizować jest możliwe, tyle że musisz wstawić obrazek o takiej szerokości, aby uzyskać moment całkowicie białego tła. Projektując szablon nie wiele miałeś pojęcia o możliwości jego realizacji, stąd Twój problem. Ja proponuję zastosować rozwiązanie, które wyżej podałem i ewentualnie dodatkowo rzucić jakiś cień po brzegach kontenera oraz rzucić ogólne tło dla <body />.
Jeśli chodzi o rozwiązanie @mortus z przezroczystym PNG, musisz mieć świadomość, że pojawią się problemy z IE6, ale to Twoja decyzja, czy IE6 jeszcze Cię obchodzi. Ten post edytował likemandrake 1.05.2010, 15:05:26 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 09:07 |