![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 561 Pomógł: 3 Dołączył: 2.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No i wszystko proste, ale:
1. W bazie mam na przykład: jedzenie: jajko, barszcz, sałata, kapusta oddzielone przecinkami, a chce zrobić edycje tego poprzez wlasnie input check i domyslam sie ze exploduje przez przecinek ale co dalej? Dokladnie chodzi o to ze jest w bazie zapisane jajko, barszcz, salata, kapusta i do tego napisać formularz do edycji, że na przyklad komuś się już nie podoba jajko i chcialby to odznaczyć to wydaje mi sie ze coś na tej zasadzie jezeli eksplodowany przez przecinek jajko = jajko to <input type="check" name="jedzenie[]" (no i jeśli tu label jest jajko ) to cheked="checked" problem w tym ze nie wiem jak to przełożyc na php, dokladnie to np na fotce jest cos takiego do edycji hobby,zainteresowan itd... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 561 Pomógł: 3 Dołączył: 2.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no to wlasnie dobrze, że podstawy, bo dopiero się uczę php. więc jak tą zmienną najpierw przypisać, żebym tu mógł sprawdzić?
Wydaje mi się, że zrobiłem to dobrze, ale jednak nie działa, kiedy ręcznie przypisałem zmienną wszystko było ok. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 7.10.2025 - 04:28 |