![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 6.11.2009 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Więc jak w temacie mam 2 problemy jeden mały drugi taki większy:) Tak więc mam taki kawalek kodu:
i zawsze wyskakuje mi "Niedozwolony format pliku" więc problem jest z tym ifem, gdyż gdy dam tak:
to działa poprawnie. A drugim problemem jest download plików, tak aby po kliknięciu w przycisk "Pobierz" wyskakiwało to okienko z pobieraniem. Przeszukałem google i znalazłem jakieś skrypty ale niestety nie za bardzo je rozumiem, więc mija się to z celem. wiem, że coś z nagłówkami i funkcja readfile(); ale wolałbym jakby mi to ktoś po polsku wytłumaczył(IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) z góry dziękuje. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Cros... Jeśli nie wiesz jak działa in_array i upierasz się na && lub || to zobacz może w manualu jak działa podana przeze nie funkcja. Jeśli nie to w skrócie opiszę:
in_array( szukana_rzecz, tablica_wartości ) Zwraca true jeśli szukana_rzecz znajduje się wewnątrz tablica_wartości. To po jaką cholerę stosować zapis skoro można użyć => ? A jeśli nie ma sę znajdować to można użyć negacji i wtedy zamiast: skoro można użyć => A gdy tych rozszerzeń zrobi się 30 to wyobrażasz sobie takiego if ogromnego? Ja wtedy zrobię zapis jako: Prostsze, wygodniejsze i o niebo prostsze do poprawek (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Powód edycji: [thek]:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 164 Pomógł: 21 Dołączył: 21.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cros... Jeśli nie wiesz jak działa in_array i upierasz się na && lub || to zobacz może w manualu jak działa podana przeze nie funkcja. Jeśli nie to w skrócie opiszę: in_array( szukana_rzecz, tablica_wartości ) Zwraca true jeśli szukana_rzecz znajduje się wewnątrz tablica_wartości. To po jaką cholerę stosować zapis skoro można użyć => ? A jeśli nie ma sę znajdować to można użyć negacji i wtedy zamiast: skoro można użyć => A gdy tych rozszerzeń zrobi się 30 to wyobrażasz sobie takiego if ogromnego? Ja wtedy zrobię zapis jako: Prostsze, wygodniejsze i o niebo prostsze do poprawek (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Nie upieram sie, poprostu probowalem mu wytlumaczyc dlaczego mu to nie dzialalo, przynajmniej teraz bedzie wiedzial w czym tkwil blad. Pewnie ze rozwiazanie z arrayem jest lepsze, bardziej przejrzyste i latwiej dodawac kolejne rozszerzenia. Nie twierdzilem ze moj sposob jest lepszy, tylko probowalem wytlumaczyc, czemu mu to nie dzialalo - ok powtarzam sie (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 19:19 |