![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 108 Pomógł: 0 Dołączył: 23.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
jako ze dopiero zaczynam swoja zabawe z php i mysql przejzalem wiekszosc stron z kursami, a ze nic tak nie cementuje wiedzy teoretycznej jak praktyczne jej wykrzystanie to zabralem sie za pisanie strony i nie dlugo po tym pojawil sie problem. Otoz mam tabele zamierajaca pole Id i kilka pol co teraz nie jest istotne, napisalem skrypt wyswietlajacy wszystkie rekordy tabeli a obok kazdego rekordu jest przycisk ktory usuwac bedzie dany rekord. Moze jestem malo doswiadoczony w te klocki ale chce to zrobic w ten sposob ze po przycisnieciu butona usun zmienna ktora jest ID rekordu powedruja za pomoca $_POST do drugiego pliku gdzie kwerenda mysql usunie rekord o podanym id. Problem polega na tym ze zmienna ID ktora oznacza liczbe pozadkowa rekordu nie chce sie przeslac do pliku usuwajacego. Mam nadzieje ze zrozumielisci o co mi chodzi, na dole zamieszczam kod odpowiedzialny za przesylanie tej zmiennej do pliku suswajacego
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 2 Dołączył: 25.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Problem leży w miejscu, które pogrubiłem. "name" oznacza nazwę tego inputa, którą wykorzystujesz do innych celów, chociażby do sprawdzania później za pomocą isset czy dany przycisk rzeczywiście został wciśnięty, czy też może ktoś wcisnął F5(reload). Ale do rzeczy. Moim zdaniem, można to zrobić tak:
a po stronie php zebrać ID za pomocą $_POST['id_do_usuniecia'] Tak ja to widzę, jednak czuję się jeszcze mało kompetentny aby doradzać komukolwiek (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował lukasz_matysek 23.04.2010, 18:37:54 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 17.10.2025 - 11:33 |