![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 429 Pomógł: 195 Dołączył: 6.10.2008 Skąd: Kraków/Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, zaczynam z OOP i napisałem prostą klasę walidującą dla małych formularzy, napiszcie co można poprawić, miałem ją zaopatrzyć w MVC i prezentować błędy widokiem ale to już na kiedy indziej.
Ten post edytował MateuszS 21.04.2010, 17:23:14 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Cytat Cóż... proszę rozwiń dlaczego uznałeś, że byłem w tamtym momencie śmieszy. Dlaczego sugerowanie by nie polecać czegoś co wymaga wiedzy dot. OOP oraz relatywnie rozbudowanej implementacji osobie, która jak widać jest na etapie poznawania elementów/paradygmatów obiektówki jest śmieszne. Sugerowalem sie tym co napisales: Cytat Jedynie mieszasz autorowi wprowadzając kolejne "dziwne nazwy" których nie rumie (Ty zresztą chyba też o czym za chwilę - bez urazy Nie urazilem sie tylko skomentowalem :] Cytat Ehh... 02:00 to już trochę późno... zrozumiałem, że każda z News_XXX dziedziczy po jakimś News. Tak więc moje zarzuty względem tego fragmentu cofam. Spoko tez czasami o 2-3 sie zagalopuje. Cytat OK, fajnie że u Ciebie nie jest to zrypane (jak rozumiem klasa Model jest już na szczycie hierarchii dziedziczenia), ale w przykładzie, który podałeś było... i to bardzo - więc nie dziw się mojemu komentarzowi. Fakt zagalopowalem sie miala dziedziczyc po klasie Model ale mozna bylo sie domyslec (IMG:style_emoticons/default/snitch.gif) Klasa od @Crozin'a jest lepiej napisana a moze bardziej precyzujac jest lepiej zaprojektowana jednak: http://forum.php.pl/index.php?s=&showt...st&p=728452 Tutaj kod klasy: http://3paste.com/s/1601 U mnie tez mozna latwo dodac nowe funkcje walidacji wystarczy napisac nowa funkcje walidujaca i dodac jej "dzialanie" do switch'a i tyle wszystko hula, masz nawet wypluwanie bledow w kilku jezykach jesli chcesz. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 05:37 |