![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 429 Pomógł: 195 Dołączył: 6.10.2008 Skąd: Kraków/Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, zaczynam z OOP i napisałem prostą klasę walidującą dla małych formularzy, napiszcie co można poprawić, miałem ją zaopatrzyć w MVC i prezentować błędy widokiem ale to już na kiedy indziej.
Ten post edytował MateuszS 21.04.2010, 17:23:14 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 429 Pomógł: 195 Dołączył: 6.10.2008 Skąd: Kraków/Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czyli jednak moja intuicja jeszcze ma się całkiem dobrze. Zostawiając wzorzec MVC i wracając do mojej klasy walidacji, która jest gdzieś na początku tego topicu, z tego co gdzieś wcześniej Crozin pisał, powinienem tak ją zaprojektować, żeby programista mógł *decydować z którego pola mają być usuwane spacje, tagi HTML itp? Kiedyś też tak myślałem ale doszedłem wtedy do wniosku że w takim razie klasa walidacji jest zupełnie niepotrzebna. Jeżeli dodać by tę *funkcjonalność to ta klasa nie była by chyba aż tak tragiczna, w końcu widziałem podobne na tym forum, choćby z linków marcio, gdzie było wszystko podobnie skonstruowane, też można by się przeczepić do czegoś, mimo to nikt zastrzeżeń nie miał... ;>
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 8.10.2025 - 14:33 |