![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 159 Pomógł: 5 Dołączył: 31.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pierwowzorem w kategoriach N zagłębienia dla mnie są duże serwisy takie jak allegro, amazon, beltal, alibaba, ebay itp.
Chciałem stworzyć coś co będzie działać w/g zasad jakie panują na allegro. Udało mi się zmontować następujące rzeczy: Struktura tabeli w bazie danych:
Oraz zapytanie które obsługuje:
W miejscu gdzie występuje ciąg {#ID} należy wprowadzić wybraną kategorie... Licznik jest wyliczany cyklicznie w cronie raz na kilka minut... Póki co chcę się dowiedzieć co sądzicie o takim czymś - dobrze czy źle? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
W obu przypadkach można zastosować to samo rozwiązanie: przypisując produkt do kategorii równocześnie przypisujemy go do wszystkich kategorii nadrzędnych czyli mając strukturę kategorii:
Kod 1 -- 1.1 -- 1.2 ----1.2.1 i chcąc przypisać produkt do kategorii 1.2.1 zaznaczamy 1.2.1, 1.2 oraz 1.1. Można to rozwiązać ładnym JSem, który automatycznie zaznaczy całą ścieżkę do kategorii. Co nie zmienia jednak faktu, że pewnie przyjrzę się bliżej drzewkom IP. Może, bazując na doświadczeniu, podałbyś ich minusy? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 17.10.2025 - 19:04 |