![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 1 Dołączył: 17.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chciałbym się zapytać, czy istnieje możliwość zaznaczenia konkretnych komórek z dwóch tabel jednak w taki sposób żeby to co znajdzie w pierwszej było od razu warunkiem zaznaczenia w drugiej ?
( wiem ze cos podobnego mozna zrobic poprzez UNION ) np: 'SELECT 'id','kategoria' FROM zakupy WHERE ... ' i teraz żeby w drugim SELECT warunkiem było "id" z pierwszego selecta... oczywiście istnieje możliwość rozłączenia tego na dwa osobne pytania ale po co sobie zaśmiecać kod ... dlatego pytam... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 1 Dołączył: 17.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wersja "obrazkowa" (IMG:style_emoticons/default/haha.gif)
Struktura i przykład Zakupy [id | towar | kategoria | klient | ilosc | info | zakup | status] [1 | 1 | Piłki | maxis| 3 | 0 | 0 | Koszyk] Piłki [id | nazwa | ilosc | cena | opis | przesylka | zdjecie | miniaturka | kategoria] [1 | nike | 99 | 2.30 | OPIS| 0 | adres | adres | Pilki ] PS było mi tak wygodniej żeby każda tabela to oddzielna kategoria ... poza tym chyba szybciej mi znajdzie element jak przeszuka jedną mniejszą tabelę niż taka która ma wszystkie elementy Ten post edytował maxis88 23.04.2010, 09:11:23 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 06:03 |