![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 87 Pomógł: 0 Dołączył: 25.03.2010 Skąd: Radom Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Panowie,
jak moge posortować wyniki pobrane przez zapytanie mysql?
obecnie mam cos takiego, teraz to co otrzymałe chce posortować wg yyy.zzz czyli powinienem jakoś dodać do zapytania SQL
ale już raz to występuje. Wiem, ze jesteście w stanie mi pomóc (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował qweluke 14.04.2010, 22:00:52 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 87 Pomógł: 0 Dołączył: 25.03.2010 Skąd: Radom Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Panowie,
nie potrafie sobie z tym poradzić :/ za każdym razem nie wybiera mi wszystkich danych. gdy uzyje
wyświetla mi 2 razy użytkownika o ID 6, ponieważ posiada dwa najstarsze rekordy (xxx.id_grafiku=18 i 17) Natomiast przy zapytaniu z grupowaniem
wyświetla mi pierwsze 6 rekordów, nawet jesli użyje
to zwracany wynik jest taki sam może ktos mnie nakierowac, co robie źle? może to jeszcze lepiej naszkicuje mój problem/zapytanie: wybierz po jednym najstarszym wpisie dla każdego z 6 użytkowników z tabeli xxx, uzytkownicy gdzie xxx.id_uzytkownika=uzytkownicy.id Ten post edytował qweluke 22.04.2010, 16:53:17 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 9.10.2025 - 16:25 |