![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 429 Pomógł: 195 Dołączył: 6.10.2008 Skąd: Kraków/Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, zaczynam z OOP i napisałem prostą klasę walidującą dla małych formularzy, napiszcie co można poprawić, miałem ją zaopatrzyć w MVC i prezentować błędy widokiem ale to już na kiedy indziej.
Ten post edytował MateuszS 21.04.2010, 17:23:14 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 429 Pomógł: 195 Dołączył: 6.10.2008 Skąd: Kraków/Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Widocznie masz PHP w wersji poniżej 5.3 - ale przestrzenie nazw można stąd wywalić na dobrą sprawę. No mam PHP 5.2.6. Cytat Nie, dlaczego miałby to robić? A jeżeli jest Ci takie coś potrzebne wystarczy zrobić sobie walidator, który będzie sprawdzać coś takiego. No ja przecież napisałem skrypt który ma za zadanie walidować dane z formularza, myślałem że twój też to robi (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Bo o to mi głównie chodzi, napisać dobrą klasę która sprawdza takie rzeczy Cytat W takim razie radzę sobie na chwilę obecną darować jakiekolwiek pisanie i skupić się wyłącznie na teorii i możliwościach języka (swoją drogą bardzo ograniczonych pod względem OOP). Nie no wiesz, logiczne że najpierw teoria, ale w mojej książce są zaledwie 2 strony o interfejsach i brak jakichkolwiek przykładów praktycznego zastosowania, stąd mój brak wiedzy na ten temat... a podobno najlepsza jest praktyka. Wiele osób radzi żebym zajął się jakimś frameworkiem, ale co mi po frameworku jak wg was nie umiem napisać najprostrzej rzeczy w OOP |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 19:52 |