![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 429 Pomógł: 195 Dołączył: 6.10.2008 Skąd: Kraków/Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, zaczynam z OOP i napisałem prostą klasę walidującą dla małych formularzy, napiszcie co można poprawić, miałem ją zaopatrzyć w MVC i prezentować błędy widokiem ale to już na kiedy indziej.
Ten post edytował MateuszS 21.04.2010, 17:23:14 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Poza tym wywala błędy z tym namespace Widocznie masz PHP w wersji poniżej 5.3 - ale przestrzenie nazw można stąd wywalić na dobrą sprawę.Cytat no i czy ten system waliduje chociaż pod kątem tagów HTML w polach Nie, dlaczego miałby to robić? A jeżeli jest Ci takie coś potrzebne wystarczy zrobić sobie walidator, który będzie sprawdzać coś takiego.Cytat Niestety jest to dla mnie czarna magia co napisałeś, te interfejsy, klasy abstrakcyjne, nigdy nie mogłem załapać o co w nich chodzi, nie sądziłem że mi się prędko przydadzą. W takim razie radzę sobie na chwilę obecną darować jakiekolwiek pisanie i skupić się wyłącznie na teorii i możliwościach języka (swoją drogą bardzo ograniczonych pod względem OOP).
Ten post edytował Crozin 21.04.2010, 20:18:39 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 13.10.2025 - 10:24 |