![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 84 Pomógł: 0 Dołączył: 12.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam jedno pytanko. Mam formularz który po wpisaniu poprawnego loginu i hasła przenosi mnie do panelu administracyjnego gdzie na samym początku mam coś takiego:
Na stronie tej mam już linki do różnych opcji. Na każdej z tych podstron z opcjami mam coś takiego:
Ale problem się pojawia gdy na jednej z takich stron umieszczę link o nazwie "wstecz" który cofnie mnie z podstrony z jakąś tam opcją panelu do strony głównej panelu. Wtedy od razu dostaje komunikat o tym, że nie mam uprawnień bo na nowo pobiera on dane ze zmiennych $_POST. Jak to obejść abym mógł cofać się do głównej strony tego panelu? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 84 Pomógł: 0 Dołączył: 12.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
luck dzięki działa (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) chociaż nie wiem czy rozumiem dlaczego... (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
Pierwszy warunek sprawia, że jeżeli zostały przesłane wartości login i hasło, dodaj te wartości do zmiennych, a następnie przejść do strony głównej panelu? Jak to może działać?(IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) a kiedy odbywa się sprawdzanie czy dane są poprawne? Tym header mi trochę namieszałeś haha:P Mam jeszcze jedno pytanko. Właśnie czytam sobie o funkcji header i znalazłem na tej stronie http://webmade.org/porady/header-wysylanie-naglowka.php artykuł właśnie o nagłówkach gdzie autor wspomina aby dla bezpieczeństwa używać funkcji die() albo exit(). Znam te funkcje ale zanim je zastosuje w moim kodzie mam jedno pytanie. Jeśli kod natrafi na taką funkcję zatrzyma całość zarówno czytanie kodu php jak i html? czy bardziej się to sprawdza w przypadku samego php? Ten post edytował Zagiewa 18.04.2010, 19:44:46 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.10.2025 - 10:23 |