A dało by się aby IP zapisywały się w pliku *.txt.
Bo znalazłem coś takiego
oj mam coś lepszego Roberto..
Jest to skrypt pozwalający zbanować ip z panelem administratora (który jak narazie pozwala jednak jedynie na dodanie ip do listy zbanowanych, lecz wkrótce sie to zmieni, znaczy sie dopisze resztę),
plik banned.php - jest to własnie skrypt pozwalający dodawac numery IP do listy, umieść go gdzieś w Panelu Administracyjnym na swojej stronie:
<?php
if(isset($_GET['numery']) && $_GET['numery']=='dopisz'){
$plik = fopen("ban.txt", "w");
$ip = $_POST['ip'];
fputs($plik, $ip);
fclose;
echo '<a href="index.php">PRZEJDŹ DO STRONY GŁÓWNEJ
</a>';
}else {
echo '
<b>DODAJ NUMER IP DO LISTY ZBANOWANYCH
</b><br>';
echo '
<form method="POST" action="banned.php?numery=dopisz"> <table border="0" width="100%"> <td><input type="text" name="ip" size="64"></td> ?>
plik ban.txt - zostawiasz pusty
plik ip.php - skrypt sprawdza czy dany ip wystepuje na liscie, jesli tak to zabrania dostepu
<?php
global $_SERVER;
$ip = file('ban.txt');
foreach($ip as $v){
if(trim($v) == $_SERVER['REMOTE_ADDR']){
die("JESTEŚ ZBANOWANY!!");
} }
?>
aby uniemozliwic dostep do twojej strony podanym numerom ip na swojej stronie musisz dodac:
include "ip.php";
Mam nadzieje ze skrypt sie przyda, jak bedą pozytywne opinie to dorobię jeszcze funkcje usuwania wybranego ip z listy... oj mam coś lepszego Roberto..
Jest to skrypt pozwalający zbanować ip z panelem administratora (który jak narazie pozwala jednak jedynie na dodanie ip do listy zbanowanych, lecz wkrótce sie to zmieni, znaczy sie dopisze resztę),
plik banned.php - jest to własnie skrypt pozwalający dodawac numery IP do listy, umieść go gdzieś w Panelu Administracyjnym na swojej stronie:
<?php
if(isset($_GET['numery']) && $_GET['numery']=='dopisz'){
$plik = fopen("ban.txt", "w");
$ip = $_POST['ip'];
fputs($plik, $ip);
fclose;
echo '<a href="index.php">PRZEJDŹ DO STRONY GŁÓWNEJ
</a>';
}else {
echo '
<b>DODAJ NUMER IP DO LISTY ZBANOWANYCH
</b><br>';
echo '
<form method="POST" action="banned.php?numery=dopisz"> <table border="0" width="100%"> <td><input type="text" name="ip" size="64"></td> ?>
plik ban.txt - zostawiasz pusty
plik ip.php - skrypt sprawdza czy dany ip wystepuje na liscie, jesli tak to zabrania dostepu
<?php
global $_SERVER;
$ip = file('ban.txt');
foreach($ip as $v){
if(trim($v) == $_SERVER['REMOTE_ADDR']){
die("JESTEŚ ZBANOWANY!!");
} }
?>
aby uniemozliwic dostep do twojej strony podanym numerom ip na swojej stronie musisz dodac:
include "ip.php";
Mam nadzieje ze skrypt sie przyda, jak bedą pozytywne opinie to dorobię jeszcze funkcje usuwania wybranego ip z listy...
tylko że to blokuje na stałe.
Jak przerobić to aby blokowało na 5 min a nie na zawsze.
(IMG:
style_emoticons/default/questionmark.gif)