![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 22.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam w głównej części strony tabele do której są otwierane wszystkie linki i znam już taką metodę:
ale ponieważ tych linków będzie bardzo dużo, to chciałbym uniknąć ciągłego wpisywania instrukcji include na stronie. zna ktoś może (pomijając iframe) prostsze rozwiązanie? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 2 Dołączył: 22.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@jackas95
Użytkownik mortus napisał dobry skrypt, polecam ci przestudiowanie jakiejś książki o php, bo widzę, że jesteś trochę nieogarnięty jeszcze. Od siebie napisałem skrypt, który umożliwi ci wygodne dodawanie linków, może ci się przyda, poza tym, zrobiłem to bardzo podobnie do mortusa, z tą różnicą, że będziesz mógł includować pliki php.
Oczywiście jeżeli nie chcesz menu, to możesz usunąć pętle, która tworzy menu (całe foreach, łącznie z zawartością). Jak to działa? Do tablicy array dodajesz po prostu "nazwa_pliku" => "tekst w menu". To chyba najwygodniejsze, jak masz dużo odnośników. Ten post edytował Psychopath 12.04.2010, 18:26:01 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 7.10.2025 - 21:19 |