![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 11.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Jako, że jestem dość mocno raczkujący w w/w językach programowania piszę tu z prośbą o rade od doświadczonych programistów. Chcę na swojej stronie zainstalować system komentarzy, jak i doprowadzić do porządku edycje i tworzenie nowego artykułu. I problem: Otóż mam taki oto kod:
Usuwanie działa poprawnie, natomiast edycję chciałem zrobić analogicznie. Niestety - próba zakończona porażką (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Co jest do gruntownej poprawki? II problem: Tworzenie artykułu:
Czy to ma rację bytu ? Przypuszczam, że jest zły adres w "action"... III problem:
Nie reaguje na polecenie usunięcia przykładowego komentarza. Na moje oko w "a href'ie" jest zmienna na końcu niepoprawna. Dodatkowo chciałbym utworzyć możliwość komentowania pod każdym napisanym artykułem. Dodam, że wyświetlanie zrobione jest w taki oto sposób:
Jak sensownie rozwiązać to, żeby po kliknięciu w "Czytaj więcej" rozwinął się artykuł jak i formularz łącznie z komentarzami? W razie potrzeb, mogę zrobić screen'y z przeglądarki żeby do 'uwizualnić'. Z góry bardzo dziękuję za rozwiązanie moich (dla Was łatwych (IMG:style_emoticons/default/wstydnis.gif) ) komplikacji! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W pliku up_art.php nie mamy zadeklarowanej zmiennej $r, ale możemy ją zadeklarować jako
Dodaj taki kod przed elementem <form>. Akcję formularza przeniósłbym do pliku wyżej, czyli do index.php. Do formularza dodałbym jeszcze dwa pola Linie od 25 do 34 włącznie wstawiłbym w pliku index.php w bloku:
Co do problemu III. Adres powinien wyglądać tak: albo tak Natomiast w kodzie w bloku Wykorzystujesz zmienną $id, a przecież takiej zmiennej nie ma (zobacz komentarze w listingu wyżej). |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 02:25 |