![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 561 Pomógł: 3 Dołączył: 2.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam takie pytanie z cyklu jak to jest zrobione...
Jak jest zrobione coś takiego na katalogach jak na przyklad na naszej klasie sa odebrane wiadomośći www.domena.pl/wiadomosci/odebrane/24 no to sie wlasnie zastanawiam jak jest zrobione to 24. bo przecież nie jest to pobierane GETem chyba, a wątpie żeby specjalnie robić strone dla każdej wiadomości. Czyli dokladnie chodzi mi o to jak pobierana jest ta wiadomość? Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 561 Pomógł: 3 Dołączył: 2.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
acha no dobrze to rozumiem czyli mamy 3 zmienne oddzielone znakiem /. ale na serwerze muszą być takie foldery? czy jak to zapisać inaczej??
czy chodzi o to że mam na serwerze plik w głównym katalogu (public_html) pokaz_fotke.php?id=222&album=zdjecia_z_lotu_ptaka i dostaje sie do tego poprostu przez: www.domena.pl/222/zdjecia_z_lotu_ptaka jeszcze teraz tak pomyślalem ze jeśli mam zamieniany profil na sam numer www.domena.pl/22234 to tak naprawde cos takiego www.domena.pl/22234/5 nie powinno mi zadziałać, czy powinno jeśli profil to profil.php?id=blabla a 2 przyklad to powiedzmy fotki.php?profil=blabla&id=23 Ten post edytował neo1986kk 7.04.2010, 20:09:29 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 12:07 |