![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 27.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam ponownie, mam kwestię, której nie ogarniam, dlatego proszę o pomoc.
Rzecz ma się tak: Fragment formularza związany z nieszczęsnym kontrahentem. Manipulacje nazwami forumularza, a nawet tabelami nic nie dały.
i dalej coś, czego w ogóle nie mogę rozwiązać, a zapewnie łączy się z powyższym Błąd Cannot add or update a child row: a foreign key constraint fails (`sklepik`.`produkt`, CONSTRAINT `kontrahent` FOREIGN KEY (`idkontrahent`) REFERENCES `kontrahent` (`idkontrahent`) ON DELETE CASCADE ON UPDATE CASCADE) Tabela kontrahentów jest wypełniona, a taki sposób uzupełniania wykorzystuję w kilku miejscach – w jednych działa, w innych nie (zawsze ten sam rodzaj błędu) i nie wiem robię źle. Następnie łączenie produktu z odpowiednią kategorią: Sam produkt uzupełnia się prawidłowo, jednak tabela produkt_has_kategoria pozostaje pusta. Podobne rozwiązanie w przypadku kontrahenta i adresu działa:
Może trochę za dużo tych kodów, ale właśnie rzecz w tym, że tu działa, a tam nie. Jeśli można, proszę mi wskazać co doczytać, aby rozwiązać te problemy (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 317 Pomógł: 58 Dołączył: 6.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak sobie myślę, że skoro $lal jest tablicą to nie możesz jej sobie ot tak wstawić do zapytania (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Spróbuj: |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 27.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj: Nie mam słów na siebie. Kiedy chciałam coś takiego zrobić, to nie dałam kropek, czyli było nieprawidłowo zbudowane, czyli nie działało. To jest w porządku. Dziękuję! edit Jednak nie... Ten INSERT wstawia się dwukrotnie: raz wszystkie pola poza kontrahentem drugi wszystko na null, a w kontrahencie prawidłowo połączone id (IMG:http://images43.fotosik.pl/280/d762ebc0ca6a12e4m.jpeg) Ten post edytował loogin 5.04.2010, 17:15:45 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 03:52 |