![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 1 Dołączył: 16.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Tworzę CMS w którym muszę stworzyć specjalny formularz zamówienia. Otóż chodzi o to że w formularzu tym opcje mają się zmieniać zależnie od wybranej opcji w innym polu. np.
Pole 1 - Produkt1 - Produkt2 - Produkt3 Pole 2 - Gdy jest wybrany Produkt1 wyświetlają mi się opcja wyboru spośród liczb od 6-50 - Gdy jest wybrany Produkt2 wyświetlają mi się opcja wyboru spośród liczb od 3-30 - Gdy jest wybrany Produkt3 wyświetlają mi się opcja wyboru spośród liczb od 100-180 Pole 3 - Cena Produktu wyliczona poprzez mnożenie Produktu razy liczba w polu 2 Moja wiedza na temat javascriptu jest na niskim poziomie, proszę was o pomoc w tej sprawie, jak mogę to zrobić. Czy da się coś takiego zrobić może w jquery? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najlepiej skorzystaj z jquery, ponieważ zajmie Ci to mało czasu, zasada skryptu będzie bardzo prosta, jeżeli ktoś zmieni coś na liście rozwijanej, daj zdarzenie które będzie wczytywało do kolejnego pola określone wartości coś na zasadzie
Jak dodać kolejne option'y - http://www.texotela.co.uk/code/jquery/select/ -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 18:08 |