![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 0 Dołączył: 12.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam formularz wbudowany i problem jest taki, ze działa dobrze tylko przy akcji new. przy akcji edit jest źle (nie wyświetlają się dane z formularzy wbudowanych), czemu się specjalnie nie dziwię, gdyż w configure AnswerCollForm mam
Czy jest jakaś możliwość wykrycia w formie jaka jest aktualnie akcja, czy trzeba to zrobić poprzez parent->getChildren() (Jeżeli nie zwraca to znaczy to jest to new i idzie kod powyższy, a jak zwraca to jest akcja edit i tworzymy na podstawie danych)? Ten post edytował SnakeEater 31.03.2010, 11:29:51 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 0 Dołączył: 12.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziękuję jeszcze bardziej. Tak przy okazji mam pytanie. To drobnostka, więc nie chcę zakładać nowego wątku. Jak już dodam wpis i mam ustawione przekierowanie na akcję edit to mam problem.
(metoda configure)
Czemu nie pobiera mi mi tych options z bazy? W bazie ustawione foreign key i rekordy są dodane a klucze się zgadzają, więc czemu to nie działa? Wiem, że to kolejne głupie pytanie, ale nie mogłem znaleźć rozwiązania. Czy trzeba robić zapytanie do tabeli? Jeżeli tak to po co te Options (alias) są? Ten post edytował SnakeEater 31.03.2010, 12:59:47 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 13.10.2025 - 23:28 |