Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Transport lodówki
athabus

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam, urządzam właśnie mieszkanie i mam zamiar kupić całe AGD w sieci. Ogólnie mam jednak problem z lodówka. Czy ktoś z was kiedyś zamawiał takie gabarytowe sprzęty? Jak wtedy wygląda z dostawą, czy kurierzy dzwonią wcześniej, żeby umówić się na dostawę.
Zależałoby mi także na wniesieniu takiego sprzętu do domu (schody) - czy jest opcja dopłacenia za wniesienie?
Ogólnie mam problem, bo mieszkanie jest nowe, nikt tam nie mieszka, nie znam sąsiadów (którzy też zresztą jeszcze tam nie mieszkają), także jeśli kurier zmaterializuje się bez uprzedzenia, albo uprzedzając godzinę przed to będę miał problem jak wiewiórka z żołędziem w Epoce Lodowcowej ;-)

Będę wdzięczny za podzielenie się doświadczeniami.

PS. Wiem, te pytania powinienem kierować do sklepu ,w którym kupię sprzęt, ale bardziej chodzi mi tu o praktyczne doświadczenia, a nie o to jak powinno to wyglądać.

Ten post edytował athabus 28.03.2010, 12:04:41
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
chlebik

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Generalnie jak Mike napisal - do sklepu uderzaj (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Moje doswiadczenie nie tak dawne to Euro RTV/AGD gdzie kupowalem pralke (w sumie chyba tylko lodowka wieksza i ciezsza z AGD). Polazlem do sklepu w sobote, zaplacilem i we wtorek umowilem odbior. Za transport i wniesienie sie placi, placi sie tez za zabranie ew. starego sprzetu jesli jest. Przywiezli mi elegancko praleczke zapakowana fabrycznie (z magazynku przywozili bezposrednio, jak ze sklepu to moze byc niezapakowane).

Umowilem przyjazd pomiedzy 16-21, niestety tylko tak moglem na szybko. Normalnie mozna umowic sie konkretniej np. 17-19, ale nie moglem czekac tydzien na taka wersje (wszystkie terminy byly juz zajete). Zatem po takie zakupy lepiej pojsc zawczasu i wybrac sobie dogodny dla siebie czas dojazdu.

Rzecz jasna w duzych sklepach (jak to Euro czy MediaMarkt) woza swoim transportem zatem sytuacja pewnie wyglada inaczej niz gdybys np. zamowil sobie lodowke przez net w jakims sklepie i przywozil ja po prostu kurier z jakiejs firmy. Wtedy zalezy to juz mocno od kuriera.
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 12.10.2025 - 03:21