![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 24.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam,
utworzylem na stronie internetowej system logowania i rejstracji. rejestracja przebiega prawidlowo, mozna sie zarejstrowac dane sa wysylane do tabeli. haslo kodowane md5. lecz nie moge sie zalogowac potem. nie wiem moze cos zamotalem? wkleje wam kod
strona jest we flashu zrobiona. przycisk wyslij ma akcje Kod on (release) { if(userName.length > 0 && userPassword.length > 0) { myVars = new LoadVars(); myVars.username = userName.text myVars.pass = userPassword.text myVars.action = 'login'; myVars.sendAndLoad(php_file, myVars, 'POST'); myVars.onLoad = function() { if(!this.error && this.user > 0) { gotoAndStop('registered'); } else { gotoAndStop('no_registered'); } userName.selectable = true; userPassword.selectable = true; loginButton.enabled = true; } userName.selectable = false; userPassword.selectable = false; loginButton.enabled = false; } } i jeszcze akcja w pierwszej klatce Kod // --- // PHP file // --- _global.php_file = "user.php"; Stage.scaleMode = 'noscale'; userName.restrict = "a-zA-Z0-9" userPassword.restrict = "a-zA-z0-9"; var initialText:String = "Nazwa użytkownika"; userName.text = initialText; userName.onSetFocus = function():Void { if( userName.text == initialText ) { userName.text = ""; } }; var initialText2:String = "Hasło"; userPassword.text = initialText2; userPassword.onSetFocus = function():Void { if( userPassword.text == initialText2 ) { userPassword.text = ""; userPassword.password = true; } }; stop (); co tam moze byc nie tak? ktos zna odpowiedz? bo sie z tym motam i nie moge ogarnac, nie wiem gdzie blad siedzi, a pewnie to jakas drobnostka nikt nie ma pomyslu co tu moze byc nie tak? bardzo prosze o pomoc nie ma nikogo kto moglby mi pomoc?!? ej no ludzie wezcie pomozcie
Powód edycji: [blooregard]: Poprawiłem BBCode na właściwe
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 274 Pomógł: 35 Dołączył: 18.07.2008 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrób takie coś w funkcji logowania i zobacz co zwróci:
Kod return "SELECT * FROM $table WHERE userName = '$username' AND userPassword = '$pass'" |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 20:39 |