![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 6.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć,
Stawiam swoje pierwsze kroki w PHP, znalazłem jakiś tutorial na youtubie z tworzeniem skryptu logowania, błąd mam przy wybieraniu tabeli. Oto błąd jaki mi wyrzuca : Cytat Could not select MySQL database. MySQL returned: Access denied for user 'sheo'@'%' to database 'users' Oto zawartość pliku login.php :
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdz czy w funkcji łączącej się z bazą masz tą samą nazwę usera, hasło i host co w ustawieniach serwera mysql. Zwróć uwagę czy w obu przypadkach jest np. localhost. Jeśli to nie pomoże to przydziel temu użytkownikowi wszystkie prawa, jeśli masz taką możliwość. A przynajmniej przydziel mu prawo do wglądu do Twojej bazy.
Twój user - sheo ma teraz ustawiony w pliku php host dowolny. Daję głowę że na serwerze ma localhost i to jest problem. Ten post edytował sadistic_son 25.03.2010, 18:52:50 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.09.2025 - 05:59 |