![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
hmm. Tak trochę OT, ale temat mnie zainteresował.
Co oznacza bycie patriotą w dzisiejszych czasach? Czy używanie poprawnego języka polskiego? A może płacenie podatków? Moze coś prostrzego - szanowanie rządu i władzy? A może wystarczy odsiedzieć swoje w wojsku? Może też chodzić o ogolenie głowy i bicie obcych. hmm... A może wystarczy stać na baczność jak Edyta spiewa hymn? brr. No więc kto jest patriotą? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zupełnie zgadzam sie z definicją Itsme, ale jak od pewnego czasu czasami jest mi baaardzo wstyd że jestem Polakiem -- jedyne co się słyszy o Polsce, to afery, bieda, przestępczość, kretyński rząd, parodia w służbie zdrowia - i jak tu być dumnym? Z czego? Z tego że "kto smaruje ten jedzie" ?
Oczywiście to może troche przesadzone co wyżej, ale nadal jestem jeszcze choć troche dumny - ale nigdy nie oddabłym swojego życia za taką ojczyzne (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/sad.gif) Ale tak jak napisał Istme - kiedyś bylem tylko 10 dni za granicami i już mi brakowało... chociaż nie wiem, czy bardziej Polski jako kraju, czy Polski jako miejsca gdzie została rodzina. I pomimo powyższych stwierdzeń moge powiedzieć, że jestem patriotą - chcoaż wiem, że nic to nie da staram sie tyle ile moge zrobić coś dla kraju. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 00:47 |