![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 821 Pomógł: 111 Dołączył: 11.09.2006 Skąd: Biała Podlaska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zachciało mi się w moim projekcie przypisać każdemu użytkownikowi unikatowy kolor, więc postanowiłem wygenerować po 2-3 odcienie z każdego koloru. Niestety coś mi nie idzie, a nie odpuszczę do póki nie zrobię (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Kolory są wyświetlane w systemie 16stkowym więc powstał mi oto taki kodzik... Niestety generuje on po 16 odcieni każdego koloru, a ja chce tylko raptem po 2-3 z każdego. Potrzebuje jakiejś wskazówki (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
Pozdrawiam Rysh. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 251 Pomógł: 34 Dołączył: 7.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Proponowałbym jednak
Choćby z tego względu, że otrzymasz w ten sposób podstawową/bezpieczną tabelę kolorów. Niby nie ma to większego znaczenia, ale przynajmniej wiesz, że czerwony, to czerwony, ale nie kolor o 1 pkt rgb jaśniejszy, a przy konwersji na hex wyjdą ładne liczby. Ten post edytował DiH 25.03.2010, 09:18:40 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 04:15 |