![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 25.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki oto kod:
Mimo, że numrows zwraca wyników kilkanaście to print_r wyświetla tablicę dla pierwszego wyniku. Czy tak zwrócony wynik nie może być wyświetlony jako zwykły element tablicy czyli np. $rekord['a'][0] ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 25.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W ten sposób udało mi się właśnie wyświetlić wcześniej część tablicy. Jednak po wykonaniu:
wiem, że cała tablica zawiera kilkanaście elementów. W pętli while możemy wyświetlić je wszystkie, to nie problem. Pytanie dlaczego print_r($rekord) pokazuje tylko jeden element całej tablicy? Podobnie var_dump(). Czyżby to nie była zwykład tablica asocjacyjna, z której można wyświetlić tylko element np. $rekord[0] czy $rekord[a][0] ? W manualu udało mi się znaleźć tylko funkcję, która po wyświetleniu wszystkich elementów z $rekord przez while tworzy nową tablicę i dopiero na tej nowej tablicy można dokonać operacji na poszczególnych elementach. Cytat P.S2 co to ma wspolnego z mssql Pierwsze zapytanie wyciąga kontekstowo wyniki z bazy MySQL. Ten post edytował Karioka 22.03.2010, 17:12:34 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.10.2025 - 14:09 |