![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 0 Dołączył: 12.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Logowanie KIERUNKOWE z "dziedziczeniem" (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) ?
Założenia: Jest ok. 80 użytkowników wzajemnie nie mogący poznawać informacji obcych. Jest stworzonych dla nich ok. 80 stron tylko z ICH informacjami. Strony są identyczne i wyświetlają dane zaczerpnięte z bazy danych MySQL o strukturze podobnej do: userzy NrUsera----Wzrost----KolorOczu----Waga 50-----------181---------czarne--------89 23-----------169---------zielone--------71 72-----------192---------fiolkowe-------97
Chodzi o stworzenie bardzo PROSTEGO formularza logowania w którym LOGIN odpowiadałby numerowi Usera (NrUsera) [zgodność hasła dla tego loginu sprawdzona ma być w bazie MySQL] i numer tego USERA wklejony byłby do SELECT'u w miejsce "NrUsera = 72" -- (w tym przypadku wartość "72"). Umożliwiłoby to stworzenie jednej strony dla moich ok. 80 użytkowników. Warunek: w jednym czasie może wejść trzech lub nawet więcej użytkownikow... Jeżeli ktoś ma genialny (i prosty) pomysł to będe wdzięczny. And |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 0 Dołączył: 12.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki serdeczne wszystkim którzy choć trochę pomogli ale i tym którzy mnie zmobilizowali do dalszego szukania. Na innych forach znalazłem kilka gotowców na podstawie ktorych nauczyłem się jak konstruować tego typu mechanizmy. "Posoliłem" i "zaMerDalem na5" zabezpieczeniami i mam nadzieję, że nikt się nie włamie. Problemów miałem trochę z SESJAMI albowiem mój "trzymaciel" stron i bazy danych ma jakieś starsze wersje i nie wszystkie kody są rozumiane...
Odnośnie moich programistycznych zapędów --- to są żadne. Po prostu potrzebowałem zrobić obsługę swoich własnych danych (mała firma produkcyjna) i starałem się zrobić to według własnej wizji. Doszedłem do wniosku, że na moje potrzeby prędzej nauczę się fragmentu PHP dotyczącego logowania, zabezpieczeń, dziedziczenia sesji (zabezpieczonego) - niż wytłumaczę to fachowcom. Na tą skalę co potrzebowałem jest OK. Za tydzień lub dwa przewiduję następny problem i planuję się zwrócić z następnym zapytaniem. Pozdrawiam i dzięki... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 2.10.2025 - 21:38 |