![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 2.03.2010 Skąd: ta pewność? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam pytanie, otóż chciałbym dowiedzieć się w jaki sposób bądź od czego zacząć by na mojej stronie www tagi BBCODE już umieszczone w artykułach w bazie danych, były poprawnie interpretowane jako kod HTML na stronie.
Wszystko, to powinno być interpretowane jako HTML jednak nie wiem jak zabrać się do napisania takiego skryptu. Proszę o porady. Artykuły wyciągam z bazy danych FORUM IPB 3+, być może istnieje możliwość by się jakoś podpiąć, o ile opiera się, to wyłącznie na MySQL i nie jest pochowane w plikach forum (w co ja osobiście wątpię) dlatego liczę na pomoc. Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 575 Pomógł: 299 Dołączył: 26.03.2009 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Ten post edytował Wicepsik 20.03.2010, 00:26:41 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 2.03.2010 Skąd: ta pewność? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
(IMG:style_emoticons/default/blink.gif) widzę, że autor zamieścił podobną odpowiedź w artykule bbcode(): jakoś nic mi to nie powiedziało, w przeciwieństwie do twojego postu. Dzięki. Mam jeszcze jedno pytanie w tej kwestii: Skrypt ten nie zamienia kolorów wielkości oraz czcionki gdyż, tagi posiadają dodatkowo cudzysłów Skrypt w ogóle ich nie konwertuje. Co należy dodać bądź usunąć w skrypcie, który umieściłem w poprzednim poście by konwertował tagi, które zawierają cudzysłów. EDIT: Znalazłem kolejną funkcję bardzo podobną do: Temat: Parser BBCode Nie potrafię jednak dodać tagów parsujących odnośniki, kolory, czcionkę oraz wielkość czcionki: http://wklej.org/id/300362/ Ten post edytował Bellum 20.03.2010, 13:22:48 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 7.10.2025 - 16:52 |