![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 2.03.2010 Skąd: ta pewność? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam pytanie, otóż chciałbym dowiedzieć się w jaki sposób bądź od czego zacząć by na mojej stronie www tagi BBCODE już umieszczone w artykułach w bazie danych, były poprawnie interpretowane jako kod HTML na stronie.
Wszystko, to powinno być interpretowane jako HTML jednak nie wiem jak zabrać się do napisania takiego skryptu. Proszę o porady. Artykuły wyciągam z bazy danych FORUM IPB 3+, być może istnieje możliwość by się jakoś podpiąć, o ile opiera się, to wyłącznie na MySQL i nie jest pochowane w plikach forum (w co ja osobiście wątpię) dlatego liczę na pomoc. Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 575 Pomógł: 299 Dołączył: 26.03.2009 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 2.03.2010 Skąd: ta pewność? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki osobiście znalazłem coś takiego: http://www.bbproject.net/2009/12/piszemy-parser-bbcode/ Niestety nie wiem jak to umieścić w tym kodzie, zrobiłem to w ten oto sposób: i teraz nie wiem co zrobić by pętla była parsowana.
Tak nie działa, autor omówił ogólnie według mnie nie skupił się na istotnych szczegółach, być może nie jest to poradnik dla początkujących. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 06:29 |