![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 73 Pomógł: 0 Dołączył: 27.03.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam.
Nie wiedziałem gdzie umieścić ten post, więc go wklepałem w to miejsce na forum. Wyobraźmy sobie taką sytuację: Klient zleca wam zrobienie jakiegoś systemu zarządzania produktami sklepu. Nie mamy komercyjnego programu, ani pieniędzy na niego (załóżmy że pracujemy w firmie). Najprostszym rozwiązaniem jest wykonać taki program w języku PHP z MySQL (darmowe przynajmniej). Jak wiadomo, do tego potrzebny jest serwer z Apache, MySQL, PHP. Tyle tylko, że klient nie chce nic instalować na komputerze- żadnego serwera, nic z takich rzeczy. Chce tylko taki program uruchomić (wyklikać 2razy) i z niego korzystać (żadne bawienie się z lokalnym serwerem). A na serwerze w Internecie (program w sieci) też nie chce tego mieć umieszczonego. Widziałem gdzieś coś takiego, że masz plik wykonywalny *.exe. Uruchamiasz go. Jak jest uruchomiony to wpisujesz w przeglądarce np http://localhost/program/ i możesz korzystać z tegoż programu (np do obsługi produktów w sklepie). No i właśnie: Jak takie coś zrobić? Po uruchomieniu wszystko działa: PHP - działa MySQL - działa Apache - działa Czy wie ktoś jak wykonać taki exe? Proszę o pomoc. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 382 Pomógł: 0 Dołączył: 29.11.2005 Skąd: :jestem(); Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Trudno powiedzieć - jest problem, to szukasz takiego języka który jest pasuje najbardziej jako rozwiązanie. Ostatnio zainteresowany ExtJs (połączeniu z php) tworzyłem narzędzie www (dla firmy w której pracuje) jako dodatkowy element/moduł dla aplikacji okienkowej .
Dla okien .NET (WCF) i Delphi Ale ciągnie mnie w stronę javy - tylko będę musiał chyba pracę zmienić żeby coś w tym kierunku zrobić A autorowi tematu polecam pierwsze zdanie Ten post edytował jastu 18.03.2010, 14:15:30 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 9.10.2025 - 00:06 |