![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 73 Pomógł: 0 Dołączył: 27.03.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam.
Nie wiedziałem gdzie umieścić ten post, więc go wklepałem w to miejsce na forum. Wyobraźmy sobie taką sytuację: Klient zleca wam zrobienie jakiegoś systemu zarządzania produktami sklepu. Nie mamy komercyjnego programu, ani pieniędzy na niego (załóżmy że pracujemy w firmie). Najprostszym rozwiązaniem jest wykonać taki program w języku PHP z MySQL (darmowe przynajmniej). Jak wiadomo, do tego potrzebny jest serwer z Apache, MySQL, PHP. Tyle tylko, że klient nie chce nic instalować na komputerze- żadnego serwera, nic z takich rzeczy. Chce tylko taki program uruchomić (wyklikać 2razy) i z niego korzystać (żadne bawienie się z lokalnym serwerem). A na serwerze w Internecie (program w sieci) też nie chce tego mieć umieszczonego. Widziałem gdzieś coś takiego, że masz plik wykonywalny *.exe. Uruchamiasz go. Jak jest uruchomiony to wpisujesz w przeglądarce np http://localhost/program/ i możesz korzystać z tegoż programu (np do obsługi produktów w sklepie). No i właśnie: Jak takie coś zrobić? Po uruchomieniu wszystko działa: PHP - działa MySQL - działa Apache - działa Czy wie ktoś jak wykonać taki exe? Proszę o pomoc. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Realizacja tego zadania jest jak wbijanie gwoździa za pomocą śrubokręta.
Gdybym był klientem i zlecił Ci wykonanie takiego systemu z podanymi zastrzeżeni a Ty zaproponowałbyś mi PHP to wyśmiałbym Cię i pokazał drzwi ponieważ to ewidentny przykład nieumiejętności doboru narzędzia do realizowanego zadania. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 73 Pomógł: 0 Dołączył: 27.03.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Realizacja tego zadania jest jak wbijanie gwoździa za pomocą śrubokręta. Gdybym był klientem i zlecił Ci wykonanie takiego systemu z podanymi zastrzeżeni a Ty zaproponowałbyś mi PHP to wyśmiałbym Cię i pokazał drzwi ponieważ to ewidentny przykład nieumiejętności doboru narzędzia do realizowanego zadania. To napisz mi jakie znasz darmowe programy do wykorzystania komercyjnego przy tworzenia tego typu programów (np programu do zarządzania towarem w magazynie/sklepie) nie mając na myśli php, apache i mysql? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 11.10.2025 - 19:43 |