![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 21.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, Powiedźcie mi jak robić za pomocą ajax'a taki efekt: Mam pole input i po kliknięciu na buttona, zawartośc tego inputa dodawana jest do pola select.
Znalazłem skrypt który mniej więcej tak działa tylko że na dwóch selectach Przykład Pomożecie... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 589 Pomógł: 91 Dołączył: 22.05.2008 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A w jakim celu chcesz tu Ajax`a zastosować?
Teoretycznie musisz to zrobić tak: - zdarzenie kliknięcia na button wywołuje funkcję, która dodaje do elementu select stworzony w skrypcie nowy element option z danych z input następnie czyści value tegoż inputa... W jQuery to jest 5 min pisania, ale jeśli piszesz taki topic to podejrzewam, że czystego JS`a nie znasz. Możesz ten skrypt napisać z wykorzystaniem jQ, znajdź jakiś kursik otworzysz manual i w godzine powinieneś do tego dojść jak to się obsługuję, na przyszłość poczytaj o gołym JavaScripti`ie i zacznij się go uczyć. Ten post edytował #luq 18.03.2010, 12:05:22 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 2.10.2025 - 22:35 |