![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 2 Dołączył: 16.03.2010 Skąd: ~Sanok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Poszukuję pomocy w rozwiązaniu pewnego problemu. Planuję zrobić stronę we frameworku Kohana. Na stronie będzie możliwa rejestracja użytkowników. Wykorzystam do tego pomocne mechanizmy frameworka i jedną bazę MySQL. Każdy użytkownik z kolei, w zamierzeniu, ma mieć swoją bazę danych składającą się z kilku tabel połączonych relacjami. Pytanie jak w jednej bazie składować mniejsze bazy każdego użytkownika. Myślałem nad tym żeby dla każdego użytkownika tworzyć potrzebne tabele z prefiksem w nazwie. Jednak przy ilości ~8 tabel dla każdego i ilości 1000 użytkowników wychodzi 8000 tabel. Jak można to rozwiązać ? Czy tworzenie pojedynczej bazy sqlite ma sens ? Proszę o podpowiedzi, bo nie mam pojęcia jak się rozwiązuje takie przypadki. Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 72 Pomógł: 13 Dołączył: 12.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie sprawdzałem tego osobiście i nie wiem jak to dokładnie działa dla danych tabel, ale mysqldump posiada opcję --where:
http://dev.mysql.com/doc/refman/5.1/en/mys...mysqldump_where EDIT: Za to znalazłem gdzieś przykład: Kod mysqldump -u root -p hotswap EmailDatabase_k EmailMessage_k
--where="EmailDatabase_k.Account='kvanoni' and EmailDatabase_k.id=EmailMessage_k.id" > kvanoni.db Ten post edytował icetique 17.03.2010, 12:40:35 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 8.10.2025 - 00:37 |