![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 29.01.2004 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Moim zdaniem IE udostepnia wiele rzeczy ktorych nie obsluguja inne przegladarki (mimo iz sa niezgodne z standardami), a wielu webmasterow je wykorzystuje, dlatego stawiam glos za IE.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 569 Pomógł: 0 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy warto optymalizowac kod pod inne przegladarki?(IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif) Moze ja zyłem w błędzie przez te lata, ale czy to nie jest troche bez sensu? Jak moze optymalizowac kod pod przegladarke? Jesli juz do kod pisze sie wedlog jakis norm, czyli W3C. btw wydaje mi sie ze optymalizacja oznacza taką modyfikacje kodu aby działała ona jak najsprwaniej, mowie tu o wydajnosci, a przy stronach takze wielkosci kodu(kB).
To ze IE nie stosuje sie do Norm W3C to juz inna sprawa. Osobiscie pisze strone i staram sie przestrzegac norm zeby to mialo rece i nogi, i nie wiem co tu ma przegladarka z tym wspolnego. To ze niektre przegladarki lepiej lub gorzej wspolpracuja z Java lub JavaScriptem to inna historia. Ostatnie moje przygody z IE: tworzylem stronke w malym okienku, byla tam tabela, oczywiscie wykozystyalem style, no i wszystko sprawdzam pod Mozilla bo mam do niej zauwafnie. I cale szczescie ze znajomy przypomnial mi o IE, nie ma co strona troche sie porozjezdzala, i zamiast stosowac styli musialem uzyc normalnych artubutow. Tworcom IE z checia zrobil bym masakre pila mechaniczna, ale zal mi ich. Jeszcze jedno, czy moze dazylo sie komus cos takiego. Jesli poprzez js otwieracie nowe okno o konkretnych rozmiarach w pixlach, to oczekujecie od okienka ze obszar wyswietlania strony powienien miec podane rozmiary. pod Mozilla nie ma problemu, ale pod IE w to okienko laduje sie pasek scrolla. co zmniejsza okno o te parenascie px. Troche to utrudnialo mi prace. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 12.10.2025 - 07:55 |