![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
]witam
Pobralem sobie z sieci skrypt w PHP usuwający wulgaryzmy z tekstu "oczywiście przeklenstwa zamieniam na inne slowa"
w takiej formie skrypt działa świetnie i wstawia w miejsce przekleństwa (naprzykład ala (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ) ) gwiazdki. Jednak ja chciałbym baze powiekszyć i załadować plik wulgaryzmy.txt do tablicy link do pliku: uzylem kodowania iso. http://www.php-fusion.pl/forum/viewthread....;getfile=104605 skrypt poprawiony
No i po zaladowaniu pliku do tablicy skrypt nie dziala - nie sprawdza wyrazów i po 2 godzinach patrzenia co mogloby sie dział zgłupiałem i nie wiem. Plika mam zaladowany do tabliy poprawnie bo sprawdzalem. Pomóżcie P.S. Pewnie to jakaś błachostka przeszkadza ale niestety nie wiem w którym miejscu. Ten post edytował ppietras86 16.03.2010, 00:15:35 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Zamiast sprawdzania ile jest tych słów i for mogłeś użyć foreach, które są przystosowane do obsługi tablic. Mogłeś też użyć jednej z funkcji: array_walk, array_map, array_filter.
EDIT: Zauważ też, że niepotrzebnie tworzysz drugą pętlę. Trim mogłeś wrzucić od razu do tej, która sprawdza. Miałbyś wtedy postać: Jak widzisz logika działań sprawia, że ilość niepotrzebnych działań skraca się znacznie. Na samej dodatkowej pętli trimującej, której się pozbyłeś zaoszczędzisz znacznie, gdy plik wulgaryzmów będzie zawierał znaczną ilość wpisów.
Powód edycji: [thek]: Małe uzupełnienie.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 21:35 |