![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 120 Pomógł: 0 Dołączył: 1.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzien dobry wszystkim. Potrzebuje pomocy w wyszukaniu bledu mojego zapytania. Na czym problem polega:
Majac dwie tabele: a)
(IMG:style_emoticons/default/cool.gif)
... chcialbym wykonac zapytanie przy logowaniu na stronie php, ktore sprawdzi do jakiej tabeli przynalezy dany uzytkownik. Oczywiscie uzytkownik X nie moze nalezec do jednej i drugiej tabeli.
Moje zapytanie:
Powyzsze zapytanie dziala poprawnie. Ale potrzebuje to zliczyc przy pomocy funkcji count(*), wiec:
Nie dziala juz. Czy macie jakies propozycje jak zastosowac counta aby zapytanie dzialalo poprawnie? Ten post edytował agentmullder 15.03.2010, 13:16:02 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 136 Pomógł: 2 Dołączył: 13.05.2003 Skąd: Przemyśl Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja bym to zrobił tak:
jeśli jest użytkownik w bazie to pokaże jego ID a później to się bawić do woli... Ten post edytował piotrdd2 15.03.2010, 14:43:47 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 120 Pomógł: 0 Dołączył: 1.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja bym to zrobił tak:
jeśli jest użytkownik w bazie to pokaże jego ID a później to się bawić do woli... Tyle, ze wedlug Twojej propozycji, Nauczyciel juz sie nie zaloguje. Bo tworzysz tabele o nazwie user (zamiast uczniowie, ale to szczegol) i wyszukujesz uzytkownikow w tabeli uczniowie, a co z Nauczycielami? Wiem wiem nikt nie lubi nauczycieli, ale trzeba umozliwic im logowanie. Problem nadal nie rozwiazany. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 26.09.2025 - 02:06 |