![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 28.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
część mojego skryptu oblicza ile sekund minęło od ostatniego jego wykonania (podczas wykonywania pobiera sekundy z bazy, nadpisuje aktualnymi i oblicza różnicę). No, i otrzymuję coś w formacie "Od ostatniego odświeżenia upłynęło 155810 sekund". I teraz moje pytanie - jak obliczyć z tych 155810 sekund ilość lat, miesięcy, dni, godzin, minut, sekund, które upłynęły. Można to oczywiście dzielić i sprawdzać, ale dosyć dużo kodu by to wymagało - chyba jest jakaś funkcja lub krótszy sposób? Dziękuję za wskazanie mi jej, Pozdrawiam. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 28.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A co to za funkcja date_diff?
Ona istnieje? Trzeba samemu ją stworzyć? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Naprawdę wolisz czekać aż ktoś Ci napisze na forum niż samemu sprawdzić w manualu? A mi Ciebie żal. Sprawdzałem w google/manualu, ale wyjaśnienia tej funkcji(?) są znikome i nie ma prawie żadnych przykładów użycia, dlatego zapytałem. I bardzo proszę o powstrzymanie się od takich uwag wszak jest to dział Przedszkole, nie zakładają tutaj tematów specjaliści, którzy manuala mają w jednym palcu. Niestety, nadal nie jestem w stanie sobie poradzić, więc proszę o pomoc w poprawnym umieszczeniu funkcji w kodzie. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 181 Pomógł: 14 Dołączył: 4.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety, nadal nie jestem w stanie sobie poradzić, więc proszę o pomoc w poprawnym umieszczeniu funkcji w kodzie. To: http://www.php.net/manual/pl/function.date-diff.php Plus to: http://www.php.net/manual/pl/datetime.diff.php I plus wypowiedź mls'a: Wątpię, żeby ktoś Ci podał dokładny skrypt pod Twój problem, bo to już byłoby za łatwe, a czytać umiesz, bo w końcu rozumiesz posty innych osób ![]() Ten post edytował kuzdo 13.03.2010, 20:32:08 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 15:58 |