![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 17.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich mam taki skrypt:
Wszystko ładnie działa wysyła maile itd itp., tylko problem leży w tym że w kliencie pocztowym (u mnie akurat Darco Agent) wiadomość którą otrzymam z wyżej wymienionego skryptu dochodzi obrobiona przez CSS, ale już w innych klientach typu Thunderbird już nie, identycznie się dzieje jak się wejdzie do poczty z serwisu np.: poczta.o2.pl, poczta.interia.pl, nie wiem jak na wp czy onecie to tak samo nie jest obrobiona przez style. - w nagłówkach dałem text/html - style są importowane bezpośrednio ze strony |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Erix ma racę. Na dodatek nie tylko są problemy ze stylem, gdyż klienty pocztowe mają dziwną interpretację html. Kumpel niedawno pisał szablon dla newslettera i klął przez 2-3 dni, bo normalna składnia html jest w przypadku maili niestosowalna. Zapomnij o jakimkolwiek float czy z-index. Takich "bugów" jest więcej i próba sensownego złożenia szablonu by był widoczny normalnie, to po prostu masa straconych nerwów.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 7.10.2025 - 18:36 |