![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 3 Dołączył: 5.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Staram sie pogłębić swoją wiedzę na temat tego wzorca. Albo nie udało mi się trafić na dobre źróła, albo nie jest on dobrze opisany. Mam tu na myśli nie sposoby implementacji, bo tych jest bardzo wiele, bardziej natomiast interesuje mnie kwestia uznawania (nie ogólnie) Singleton-a za antywzorzec. Aby nie okazalo się zaraz, że jestem kompletnie nieobeznany z google, dodam, że wpisując w polską wyszukiwarkę singleton+ antywzorzec oczywiście zwracanych jest wiele wyników. Żaden jednak nie opisuje broblemu naprawdę szczegółowo, pomijając już kwestię przedstawienia w solidny, rzeczowy sposób alternatywnych rozwiązań. Będę wdzięczny za Wasze opinie, linki do tematów etc. Pozdrawiam. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
@albrzykowski - na forum są minimum 2-3 tematy wyczerpujące interesujące ciebie zagadnienie. Jest tam o zastępnikach i o antywzorcowatości Singletona.
@wookieb - ciekawe, ile osób też to widzi. Używam MVC, znam CMS - jestem na topie, modny i podążam za nowościami . Nie znam tego nowego MVC, ale chcę się nauczyć, bo dobre jest podobno. Słyszałem, że popularny jest Singleton, więc chcę zacząć go używać (IMG:style_emoticons/default/snitch.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@wookieb - ciekawe, ile osób też to widzi. Używam MVC, znam CMS - jestem na topie, modny i podążam za nowościami . Nie znam tego nowego MVC, ale chcę się nauczyć, bo dobre jest podobno. Słyszałem, że popularny jest Singleton, więc chcę zacząć go używać (IMG:style_emoticons/default/snitch.gif) Takie koszta niskiego progu wejścia w PHP. Byle kto, może nagle pisać stronki bo wystarczy mu do tego trochę HTML'a i trochę PHP.Żadnego przygotowania z teorii, algorytmiki, e.t.c. I później mamy ignorantów szukających szybkich efektów bez wysiłku. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.09.2025 - 08:46 |