Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [inne]mapa generowana js czy w całości?
kubek15

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam.

Co byście mi poradzili. Zrobić mapkę która generuje poszczególne części mapy np. całą mape pociąć na pliki 50x50 i je generowac jeżeli mapa sie przesunie. Czy zrobić jeden plik z mapą cały który się odpowiednio o kilka px przesuwa?

Jeżeli bym zrobił w całości to idze jakoś zrobic aby np. można było przesówac do odpowiedniego momentu.
Sterowanie strzałkami.

Prosze o jakiej sugestie.
Szukałem na tym forum i na innych i nie znalazłem jakiejś konkretnej odpowiedzi.
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
thek

Grupa: Moderatorzy

Tak dodatkowo... Napisałem że musiałem analizować nazewnictwo plików, bo miałem gorzej niż Ty. To nie był jeden wielki plik, ale kilka tysięcy małych, gdzie nazewnictwo było ściśle określone. Na jego podstawie zauważyłem, że układają się one w kształt rombu i dopiero napisać funkcję transformującą ów romb na kwadrat, co wiązało się z obliczaniem które stare obrazki znajdą się w nowym kwadracie, wyciąć ich fragment i wkleić do nowego. Gdyby nie to, że z matmą jestem za pan brat to ślęczałbym nad tym problemem pewnie kilka dni przynajmniej, zanim zauważyłbym choćby fakt, że owe obrazki układają się w określony wzór, który odzwierciedla się w nazewnictwie plików. Gdy to odkryłem cała mapa tak mi się pięknie ułożyła, że zauważyłem nawet błędy grafików nad nią pracujących (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 14.10.2025 - 05:42