![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 16.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zaczynam po woli myśleć o mojej pracy dyplomowej. Będę pisał CMS taki ogólno-tematyczny al'a PHP-Fusion. Na razie jestem na etapie planowania.
I zastanawiam się jakiego systemu szablonów użyć. Chciałbym coś lekkiego, ale jednocześnie żeby obsługiwało instrukcje warunkowe i pętle. -Smarty jak każdy wie jest bardzo ociężałe tak więc raczej odpada. -Open Power Templates lepiej, ale też jest tak mocno rozbudowane, że nie wykorzystam większości jego dobrodzejstw, wiec też raczej odpada. -bTemplate - całkiem przyjemnie prezentuje się, ale ten projekt nie jest już rozwijany od 2003roku więc pewnie troszkę przestarzały kod. Ciekaw jestem jak z wydajnością? -FreeTemplate - Przestarzałe... Czekam na Wasze opinie i wskazówki (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 702 Pomógł: 65 Dołączył: 16.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jako zwolennik smarty wypowiem się ....
Z Smarty bywało róznie na początku ale od wersji 2.6.20 pracuję mi sie z nim naprawdę dobrze ,ale od kąd zaczynam testowac i wdrażać w projekty wersje testową 3.0 to już inna bajka ,nie wyobrażam sobie tworząc strone wielojęzyczną bez frameworka smarty |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 12.10.2025 - 13:28 |