![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 0 Dołączył: 11.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
w dniu jutrzejszym mam odbyć rozmowę kwalifikacyjną na stanowisko młodszego programisty PHP. Znalazłem kilka postów na podobny temat, ale chciał bym jeszcze o coś dopytać Was. Macie może pomysł, na jakieś ciekawe zapytania SQL (MySQL) jakie mogli by zadać rekrutujący?? -szukam czegoś na miarę zadania sprawdzającego (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Kolejna sprawa to sortowanie, mniej więcej mam namiary na tego typu pytanka, komuś przychodzą do głowy jakieś przykłady (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Będę wdzięczny za wasze odp... -pozdrawiam. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
perhydrol - daj znać, jak poszło i jakie padły pytania (i odpowiedzi).
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 0 Dołączył: 11.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
perhydrol - daj znać, jak poszło i jakie padły pytania (i odpowiedzi). Witam wszystkich, przepraszam że dopiero dziś odpisuję ale najzwyklej w świecie nie miałem czasu odwiedzić forum. Przyjęty na okres próbny, a jak mi poszło hmm... przyznam że nie byłem zadowolony z odpowiedzi jakich udzielałem. Co do pytań jakie padły to nie wszystkie pamiętam, ponieważ rzucane były w moją stronę przez trzy osoby na przemian (większość związana z OOP). Pytania: Zmienić kolejność elementów tablicy, mając jedną zmienną pomocnicza "n", bez użycia dodatkowych zmiennych tablicowych! (w pętli, nie za pomocą gotowej funkcji)
Cytat Pożądany wynik: 10, 9, 8, 7, ... 2, 1 mile widziane wasze przykłady rozwiązań (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) -operacje na ciągach znaków preg_, ereg_ etc... -różnice pomiędzy include, include_once, require... -przykładowe zadanko obrazujące działanie referencji "&", -sposoby zabezpieczenia Sesji -dziedziczenie, interfejsy, klasy-metody abstrakcyjne, "ppp", jak działają przedstawić na tablicy przykład i omówić, -jakie znam wzorce projektowe, omówić Singleton, MVC, -sposoby dostępu do baz danych SQL server przy pomocy PHP -jak skutecznie chronić się przed SQL-Injecton, -istota działania wyzwalaczy, zademonstrować (sql), -transakcje (sql), -prezentacja kodu źródłowego z wybranego zrealizowanego projektu. Faktycznie trochę późno wpadłem na pomysł aby napisać posta z pytaniem na forum... Korzystając z okazji chciał bym zapytać kogoś kto odbył szkolenie z ZEND-a, (uzyskał certyfikat), czy może polecić jakieś materiały z którymi warto się zapoznać przed udziałem w takim szkoleniu, ułatwiające jego odbycie. -pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 8.10.2025 - 08:19 |