![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 544 Pomógł: 5 Dołączył: 18.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Do systemu newsów dodałem nowe pole 'option' VARCHAR (255). Dodałem odpowiednie inputy do CMSa i tutaj zaczyna się problem. Przy dodawaniu nowego newsa i uzupełnieniu inputa dodaje się i wszystko jest ok. Przy edycji mam tak:
I przy updatowaniu do bazy:
Gdy usunę żeby nie updatowało optiona to wszystko działa. Jak go dodam to nie działa, nie wyskakuje nawet błąd - po prostu nic nie aktualizuje. Zapewniam, że zmienna jest przesyłana bo wyświetliłem ją echem i ją pokazuje (jest w niej zwyczajny tekst). Nawet jak ustawiam na sztywno czyli: To nie aktualizuje :/ Co to może być? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 544 Pomógł: 5 Dołączył: 18.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To jest po prostu spisek! (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Wcześniej domysliłem się, że to może być zarezerwowane słowo i użyłem 'optionn' ale też nie działało. Widocznie MySQL jest tak nieinteligenty, że nie umie sobie rozdzielić wyrazu od literki. Z tego wychodzi, że jakbym nazwał to pole "bukaoptionmumunki" to tez by wyskoczył błąd.
Myślałem, że error_reporting(E_ALL) pokazuje wszystkie błędy ale przecież to od PHP a nie od MySQLa. Dzięki. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 11.10.2025 - 05:48 |