![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 544 Pomógł: 5 Dołączył: 18.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Do systemu newsów dodałem nowe pole 'option' VARCHAR (255). Dodałem odpowiednie inputy do CMSa i tutaj zaczyna się problem. Przy dodawaniu nowego newsa i uzupełnieniu inputa dodaje się i wszystko jest ok. Przy edycji mam tak:
I przy updatowaniu do bazy:
Gdy usunę żeby nie updatowało optiona to wszystko działa. Jak go dodam to nie działa, nie wyskakuje nawet błąd - po prostu nic nie aktualizuje. Zapewniam, że zmienna jest przesyłana bo wyświetliłem ją echem i ją pokazuje (jest w niej zwyczajny tekst). Nawet jak ustawiam na sztywno czyli: To nie aktualizuje :/ Co to może być? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat nie wyskakuje nawet błąd No bo go nie wyswietlasz to niby jak ma wyskoczyc...
Teraz sobie popraw blad ktory ci wyskoczy i ladnie podziekuj (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) A jakbys nie wiedzial co blad oznacza to zapoznaj sie z tym: http://dev.mysql.com/doc/refman/5.1/en/reserved-words.html A jesli nadal nie bedziesz wiedzial to przeanalizuj dokladnie to: Cytat Reserved words are permitted as identifiers if you quote them as described in Section 8.2, “Schema Object Names”: (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) mysql> CREATE TABLE interval (begin INT, end INT); ERROR 1064 (42000): You have an error in your SQL syntax ... near 'interval (begin INT, end INT)' mysql> CREATE TABLE `interval` (begin INT, end INT); Query OK, 0 rows affected (0.01 sec) Tylko rob wszystko w kolejnosci jakiej ci podalem. Nie idź na skroty i nie zaczynaj od konca |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 09:22 |