![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 28.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
wiem, że setcookie było poruszane wiele razy, jednak żadne rozwiązanie ani z forum, ani z php.net ani z całego internetu nie dało rady, więc w końcu muszę zadać pytanie sam. Otóż pracuję sobie na swoim kompie, na localhost i za nic nie mogę utworzyć ciasteczka. Zrobiłem sobie specjalnie króciutki skrypcik, żeby testować, czy działa i nic. Oto jak wygląda ostatnia wersja(było ich sporo):
Nic nie jest wysyłane przed, ani nawet po tym kodzie, żadna spacja. Mam wrażenie, że przeglądarka na to nie pozwala. Czytałem też, że domena powinna zawierać dwie kropki, a na localhoście po prostu false. Nic jednak nie działa. Może trzeba jakoś przekonfigurować apacha? Mam postawionego ostatniego WAMPa, Apach 2.2.11, PHP 5.3.0, więc supergloblne COOKIE też jest. Będę wdzięczny za pomoc |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 28.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak sprawdzałem na operze również, na IE akurat nie mam możliwości bo z jakichś dziwnych względów nie chce nic z localhosta odpalić. Może coś w tym jest nie tak. Może format (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
Właśnie zauważyłem, że sesje również nie działają, choć może to nie dziwi, w końcu też używają cookies. Może zainstaluję sobie inny serwer, np. XAMPP i zobaczę co będzie. Wydaje się, że problemem jest WAMP, gdyż na XAMPP sesja działa. Fakt faktem, ciastka dalej nie za bardzo, ale jednak jest jakaś interesująca zmiana. Jednak problemem nie jest ani WAMP, ani XAMPP tylko xdebug. Jeśli wywali się xdebug, sesje działają. Choć niedziałanie ciastek pozostaje wciąż niewiadomą. Ten post edytował ageusz 5.03.2010, 17:40:23 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 12.10.2025 - 07:54 |