![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 184 Pomógł: 13 Dołączył: 7.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Czy można podejrzec zawartość (kod) inkludowanego pliku php? Jeżeli skrypt A na serwerze A inkluduje jakiś plik php z serwera B, to czy skrypt A może wyświetlić/ujawnić zawartość inkludowanego pliku php? Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Hmmm, a mi się wydaje, że może. Z tego co rozumiem, to autorowi tematu chodzi o to, że ma przygotowany jakiś skrypt (np. sprawdzenie licencji), który ma być dołączany (includowany) przez skrypty klientów (na innych serwerach). Wobec tego w skrypcie klienta musi być include('licencja.php'). Co jeśli klient zmieni include na np. readfile?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 184 Pomógł: 13 Dołączył: 7.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z tego co rozumiem, to autorowi tematu chodzi o to, że ma przygotowany jakiś skrypt (np. sprawdzenie licencji), który ma być dołączany (includowany) przez skrypty klientów (na innych serwerach). Już wyjaśniam o co pytam... Na serwerze A w pewnym skrypcie inkluduje plik php znajdujacy się na serwerze B oraz zawierajacy ciało pewnej klasy. Chce aby skrypt na serwerze A korzystał z tej klasy ale nie mógł podejrzeć jej ciała (kodu). Nigdy czegoś podobnego nie robiłem i nie wiem czy to będzie działać... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 18:15 |