![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 11.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
W katalogu apps/backend/config mam plik routing.yml a w nim:
Czy może mi ktoś podpowiedzieć jak zrobić następujące przekierowanie http://localhost/admin przekierowuje na: http://localhost/backend.php/admin Pod drugim adresem mam widoczną stronę właściwą i chciałbym aby wyświetlała się ona po wpisaniu adresu pierwszego. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Nie możesz po prostu utworzyć katalogu admin i wrzucić do niego backend.php jako index.php? Wydaje mi się, że powinno zadziałać, ale z Symfony miałem styczność ostatnio ponad rok temu (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie możesz po prostu utworzyć katalogu admin i wrzucić do niego backend.php jako index.php? Wydaje mi się, że powinno zadziałać, ale z Symfony miałem styczność ostatnio ponad rok temu (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Zadziała na pewno, wiele razy stosowałem tego typu rozwiazanie, aby odzielić style od styli w panelu administracyjnym w przyjazny sposób. Jest to chyba najszybsze rozwiązanie, aby rozwiązać Twój problem. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Zadziała na pewno, wiele razy stosowałem tego typu rozwiazanie, aby odzielić style od styli w panelu administracyjnym w przyjazny sposób. Jest to chyba najszybsze rozwiązanie, aby rozwiązać Twój problem. Do tego można pięknie zabezpieczyć cały folder po stronie serwera (.htaccess + .htpasswd). Wiem, że można zabezpieczyć też wybrany plik, ale zakładając hasło na cały katalog odcinamy potencjalnych intruzów również od wszystkich innych plików typu grafika, style, skrypty JS. Osobiście stosuję takie rozwiązanie dlatego je zasugerowałem. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 10:05 |